Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes

Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes

Ik wilde een wat luxere pasta maken.. Eigenlijk met kreeft, maar dan toegankelijker, dus koos ik voor rivierkreeftjes. Die hebben diezelfde zoete smaak die kreeft ook heeft. En matcht ook net zo goed met saffraan als gewone kreeft. Een mooi alternatief dus 🙂

En dat maakt deze pasta dus heel erg toegankelijk en prima geschikt voor een doordeweekse avond. Maar omdat het een wat chiquer gerecht is, is het ook een perfecte maaltijd voor als je gasten hebt! Lekker veelzijdig dus 🙂 En simpel genoeg! Waar de Italiaanse keuken natuurlijk ook wel om bekend staat.

En omdat het zo’n simpel gerecht is, is het wel belangrijk dat je voor goede kwaliteit ingrediënten gaat. Goede parmezaanse kaas dus, echte saffraan en goede kwaliteit rivierkreeftjes (het liefst van de markt of van de visboer). Dan krijg je het lekkerste resultaat!

Smakelijk 🙂

Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 13 minuten
Totale bereidingstijd: 28 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • klonte boter
  • 2 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 60 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout
  • flinke snuf saffraan
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 300 gram verse tagliatelle
  • bosje verse peterselie
  • extra parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een grote wokpan.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit ze in de gesmolten boter totdat ze zacht zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 2 minuutjes (op laag vuur) mee.
  • Voeg de kookroom en geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door totdat je een mooie roomsaus hebt.
  • Voeg de saffraan toe en breng op smaak met peper en zout (goed proeven).
  • Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de pasta af en roer de tagliatelle samen met de rivierkreeftjes door de pastasaus.
  • Garneer je pasta met verse peterselie en extra parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.