Gele kipcurry

Gele kipcurry

Het was weer even geleden dat ik een curry had gemaakt! Dus met wat verse sperzieboontjes uit de tuin, ging ik aan de slag met deze heerlijke gele kipcurry 🙂 Een, naar mijn mening, wat ondergewaardeerde curry. De rode, groene en massaman curry zie je hier en daar regelmatig voorbijkomen én zie je ook vaak terug op de menukaart van een Thais restaurant (hier in Nederland in ieder geval).. Maar de gele curry zie je eigenlijk niet zo vaak, terwijl deze ook súper lekker is!

Daarom vandaag weer een prachtige en simpele gele curry. Met kip en lekker veel groenten! En de currypasta maken we natuurlijk zelf. Want met de juiste ingrediënten in huis heb je dat echt zo gedaan! Heb je een blender, staafmixer of keukenmachine? Dan is het helemaal een eitje om zelf een currypasta te maken. Even blenden en klaar!

En dan heb je dus in iets meer dan een half uurtje deze heerlijke curry op tafel staan 🙂 Serveer ‘m met fluffy pandan rijst of zelfgebakken naan. Niks zo lekker namelijk, om die heerlijke saus met een warm broodje op te deppen!

Smakelijk 🙂

Gele kipcurry met lekker veel groenten
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gele kipcurry

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Gele currypasta

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1 el trassie
  • 1 rode of gele peper
  • 2 el kurkuma
  • 1 el gemalen komijn
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Gele kipcurry

  • 300 gram kippendijen
  • 1 courgette
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el palmsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • 100 gram erwtjes
  • cashewnoten
  • verse koriander of Thais basilicum

Instructies

Gele currypasta

  • Maak de sjalotten, peper (verwijder de zaadlijsten als je een minder pittige curry wil) en de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd deze ook in stukken.
  • Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de currypasta in de blender en breng op smaak met peper en zout. Maal fijn en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een smeuïge maar wat dikkere pasta hebt. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Gele kipcurry

  • Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok- of stoofpan en bak de kipstukjes rondom bruin.
  • Snijd de sperzieboontjes en de courgette in hapklare stukken en voeg dit toe aan de kip in de pan. Bak eventjes mee. Voeg dan de currypasta toe en bak deze ook een paar minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en het sap van 1 limoen toe. Laat (zonder deksel) pruttelen totdat de boontjes en de courgette zacht zijn.
  • Voeg de erwtjes toe en verwarm ze even een minuutje of 2 mee. Bestrooi de curry met wat cashewnoten en verse koriander en serveer met witte rijst of versgebakken naan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.