Aardbeien cookies met oreo’s

Aardbeien cookies met oreo’s

Ik dacht eigenlijk dat deze koekjes echt veel te zoet zouden worden.. Natuurlijk waren ze wel zoet, maar ze waren ook véél lekkerder dan ik in eerste instantie had verwacht haha. Natuurlijk had ik wel verwacht dat ik ze lekker zou vinden, maar ze overtroffen mijn verwachting!

Heerlijke brosse (en chewy) koekjes met een subtiele aardbeiensmaak, heerlijke smeuïge fluffy vulling én stukjes frambozen chocolade en oreo koekjes. Kan niet beter toch?

Ik maakte ze als Moederdag recept, maar deze koekjes zijn natuurlijk altijd en voor iedereen leuk en lekker!

Ps. Ik gebruik gevriesdroogd aardbeienpoeder (vind ik echt fantastisch spul) en dat koop ik bij KoRo. Wil jij dat nou ook gebruiken, dan mag ik je korting aanbieden op je gehele bestelling met kortingscode EVIEKOOKT5 bij KoRo.

Smakelijk!

Aardbeiencookies met oreo en marshmallow fluff
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Aardbeien cookies met oreo’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjes

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gam tarwebloem
  • 20 gram gevriesdroogd aardbeienpoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 rol oreo strawberry cheesecake
  • 1 reep Tony's chocolonely witte chocolade framboos (knettersuiker)

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, het aardbeienpoeder, bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Hak de chocolade en de oreo koekjes in stukjes en roer dit met een houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de aardbeien koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Vullen

  • Doe de marshmallow fluff over in een spuitzak.
  • Maak de koekjes, als ze nog warm zijn wat wat mooier rond door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.