Zwarte spaghetti met chorizo en gamba’s

Zwarte spaghetti met chorizo en gamba’s

Ik vind zwarte pasta er altijd geweldig uit zien. Dus altijd als ik deze ergens zie liggen, neem ik het eigenlijk mee. Waardoor ik nu dus 3 pakken zwarte pasta in huis heb :p En omdat dat misschien wat veel van het goede is, heb ik besloten het maar op te gaan maken!

En dat begon met deze heerlijke zwarte spaghetti met chorizo en gamba’s. Want gamba’s en chorizo is zo’n gouden combi. Die perfect past (en prachtig kleurt) bij de zwarte spaghetti! Eigenlijk is dit gewoon een gepimpte spaghetti aglio olio: spaghetti met olijfolie, knoflook en nog meer lekkers!

En weet je wat nog het allerfijnst is? Deze spaghetti heb je echt zó op tafel! Chorizo en gamba’s zijn natuurlijk allebei zo gaar. Net als de pasta. Ik denk dat iedereen dit recept zéker binnen een half uur gemaakt heeft, maar waarschijnlijk nog sneller. Heb je dus zin in een snelle maaltijd vanavond? Probeer dan zeker eens deze spaghetti uit!

Kun je geen zwarte spaghetti vinden? Geen ramp: het is ook hartstikke lekker met gewone spaghetti 😉

Smakelijk!

Zwarte spaghetti met chorizo en gamba's
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Zwarte spaghetti met chorizo en gamba’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 350 gram zwarte spaghetti (gewone kan ook)
  • olijfolie
  • 1 chorizo worst van ongeveer 200 gram
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 gram gepelde rauwe gamba's
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl chiliflakes
  • verse peterselie
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst in halve plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de chorizo in totdat deze lichtbruin en wat krokanter is.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak een minuut of twee mee met de chorizo.
  • Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit bij de chorizo. Bak ook een minuutje mee. Voeg het paprikapoeder toe en bak ook een minuutje mee.
  • Is de pasta klaar? Dan kun je de gamba's gaan bakken (gewoon bij de chorizo). Bak ze kort totdat ze nét gaar en roze zijn.
  • Voeg dan de gedroogde peterselie, chiliflakes en pasta toe. Roer alles goed door en bak nog ongeveer 1 minuutje.
  • Garneer de spaghetti met verse peterselie en parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.