Zelfgemaakte tortilla’s

Zelfgemaakte tortilla’s

Deeg gaat me steeds beter af! Ik probeer dus ook steeds vaker dingen zelf te maken, die ik normaal gesproken misschien kant en klaar zou kopen. Ook alleen maar als ik er de tijd voor heb hoor, want het gemakt wint het natuurlijk ook wel eens 😉 Maar deze keer besloot ik dus mijn tortilla’s zelf te maken! Ik had er tijd voor, dus why not?

En het is dus helemaal niet moeilijk om zelf tortilla’s te maken. Kwestie van alles voor het deeg door elkaar kneden, even laten rusten, dan uitrollen bakken in de pan. Doordat je de tortilla’s daarna onder een theedoek warm houdt, blijven ze mooi zacht. Je wil namelijk niet dat je tortilla breekt als je er een vulling in probeert te doen :p

En wil je aan de slag met een lekkere vulling voor deze tortilla’s? Dan kun je bijvoorbeeld eens mijn Mexicaanse pulled chicken proberen. Ook vrij makkelijk om te maken en het is er heerlijk bij! Of vul de tortilla’s met je favoriete wrap vulling. Lekker veel verse groenten erbij en je hebt een heerlijke avondmaaltijd!

Smakelijk 🙂

Zelfgemaakte tortilla’s

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Rusten:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 8 tortilla’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 180 ml water
  • 1 tl zout
  • extra zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het goed door. Het deeg moet soepel zijn maar niet plakkerig. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water toe. Kneed het op een bebloemd blad ongeveer 5 minuten door (of gebruik je standmixer met deeghaak). Pak het deeg daarna in plasticfolie in en laat het een half uurtje rusten.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze een voor een uit op een bebloemd blad (houd de rest van de deegbolletjes bedekt met plasticfolie). Ik rolde ze lekker dun uit, maar voor iets dikkere tortilla's kun je ze ook wat dikker laten.
  • Verwarm vervolgens een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en leg het deeglapje hierin als deze op temperatuur is. Bak aan één zijde totdat de tortilla bobbels vertoont, draai 'm dan op en bak de tortilla nog even op de andere kant. Doe dit voor alle 8 tortilla's en houd warm onder een schone theedoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.