Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Ik bedacht dit recept voor de feestdagen, maar het misstaat ook zeker niet op een etentje in de zomer hoor 😉 Een vrij simpel, maar heerlijk voorgerechtje! Ik zag veel gevulde zalmbonbons gevuld met roomkaas. Aangezien manlief daar niet zo van houdt en ik graag wat origineler ben dan de rest, maakte ik mijn zalm bonbon met mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes.

Ik vind zeekraal echt een uitvinding. Als je zeekraal in je eten gebruikt heb je namelijk vaak helemaal geen zout meer nodig. Zeekraal heeft namelijk een heerlijke ziltige zoute smaak die heerlijk past bij andere producten uit de zee. In dit receptje past het bijvoorbeeld perfect bij de gerookte zalm en de Hollandse garnaaltjes. En de lichtzoete romige mascarpone maakt hier een heerlijk geheel van.

En ken je ook die geweldige oranje zalmeitjes die als een zoute smaakexplosie in je mond poppen? Ik vind ze geweldig! Daarom garneerde ik dit gerechtje er ruim mee! Los zijn ze erg zout en vissig, maar bij de romige mascarpone vulling past het heerlijk! Zorg dus dat je een hapje neemt met alle ingrediënten zodat de smaken mooi samen komen.

Smakelijk! 😉

Zalm bonbons met mascarpone, zeekraal en Hollandse garnaaltjes
Pin recept Delen op Facebook
3.40 van 5 stemmen

Zalm bonbons met mascarpone en zeekraal

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram zeekraal
  • 50 gram Hollandse garnaaltjes
  • 8 flinke plakken gerookte zalm
  • zout en peper
  • rucola optioneel
  • (wilde) zalmeitjes optioneel

Instructies

  • Hak de zeekraal fijn en meng dit met de mascarpone en de Hollandse garnaaltjes. Snijd 2 plakken gerookte zalm in kleine stukjes en roer dit ook door de mascarpone heen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 2 plakken gerookte zalm tegen elkaar aan (in de lengte) en schep hier een bolletje van het mascarpone mengsel op. Vouw eerst het midden van één plak zalm over de bol mascarpone heen en vouw dan de zijkanten om en onder het bolletje heen. Doe dit vervolgens ook met de andere plak zalm zodat je een mooie zalmbal krijgt.
  • Leg een velletje plasticfolie in een klein kommetje (of eierdopje). Leg hier een plak gerookte zalm op. Schep met een theelepel een achtste deel van de vulling midden op de plak zalm. Vouw met het plasticfolie dicht en draai er een bolletje van. Draai mooi strak op met het plasticfolie.
  • Serveer op een bedje van rucola en garneer (eventueel) met de zalmeitjes Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper overheen en klaar is je zalmbonbon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.