Haal het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak deze in een wokpan (zonder bakvet) totdat ze mooi krokant zijn. Er komt voldoende vet uit de chorizo om in te bakken. Bij mij kwam er echt veel vet uit de chorizo, dit heb ik af laten koelen en in de rode pesto verwerkt.
Rode pesto maken
Maak de knoflook schoon, rooster de pijnboompitten en rasp de parmezaanse kaas. Maal alle ingrediënten voor de rode pesto fijn in de keukenmachine (of vijzel of foodprocessor) en houd 2 el pijnboompitten opzij. Als er veel vet uit je chorizo is gekomen, kun je dit dus af laten koelen en door de pesto mixen. Breng de pesto op smaak met peper (en zout).
Gnocchi
Kook de gnocchi totdat deze boven komen drijven (zo'n 2 minuutjes) en giet ze af. Roer dit door de chorizo in de pan. Roer hier ook de rode pesto doorheen en 2 el pastawater (waar je de gnocchi in hebt gekookt) om de saus wat smeuïger te maken. Roer alles goed door elkaar en strooi hier de overgebleven pijnboompitten overheen en wat extra geraspte parmezaanse kaas.