Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer met de sojasaus, basterdsuiker, 5 kruidenpoeder, witte peper, citroensap en sesamolie. Roer goed door elkaar.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de speklapjes. Maak de gember schoon en rasp deze bij de speklapjes. Roer alles goed door en zet opzij terwijl je de groenten snijd.
Chinese mie
Snijd de puntjes van de sugarsnaps. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin de speklapjes op hoog vuur bruin en knapperig. Voeg ongeveer 2 el sesamzaadjes toe en bak eventjes mee.
Bereid ondertussen de eiermie zoals op de verpakking aangegeven. Voeg vervolgens de sugarsnaps aan de speklapjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de paprika toe en bak ook nog 2 minuutjes mee.
Snijd ondertussen de paksoi en lente ui in ringetjes. Roer dit nog 1 minuutje door de speklapjes in de pan. Giet de mie af en voeg dit toe aan de pan. Roer ongeveer een minuutje door. Lekker met wat kroepoek!