Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de tajine. Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid flink met peper en zout. Bak het lamsvlees rondom bruin in de olie in de tajine. Snijd de sjalotten in halve partjes en maak de knoflook schoon. Voeg de sjalotten toe aan de tajine en pers de knoflook ook uit over het vlees. Bak dit eventjes mee.
Maak de gember schoon en rasp dit boven de tajine, Roer alles goed door. Voeg dan de komijn, koriander en kaneel toe. Roer dit goed door het vlees. Snijd de tomaten grof en voeg deze ook toe. Voeg het sap van 1 citroen toe met een kopje water en zorg dat het vlees overal net niet onder staat (in een enkele laag in de tajine). Verkruimel het bouillonblokje boven de tajine en roer nog eens door. Doe het deksel op de tajine en laat dit 1 tot 1,5 uur stoven.
Snijd de courgette in plakken en de puntpaprika's in reepjes. En snijd de citroen in partjes. Voeg de courgette, paprika en citroen na de stooftijd van 1 tot 1,5 uur toe aan de tajine en laat dit nog 10 minuten met deksel op de tajine meestoven. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de munt fijn en roer dit na 10 minuten (als de courgette gaar is) door de tajine. Serveer de tajine met de couscous en garneer met pistachenootjes.