Spoel de mosselen goed af, zodat al het eventuele zand weggespoeld is. Verwijder de baarden en gooi ongeopende of beschadigde mosselen weg. Zet de mosselen opzij totdat je deze nodig hebt.
Verhit de olie in een grote (mossel) pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de laksapasta en paar minuten totdat deze heerlijk begint te ruiken.
Snijd de lente uitjes in ringetjes en bak deze eventjes mee.
Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
Maak de paksoi schoon en verdeel in losse takjes. Doe dit in een stoommandje en zet klaar.
Kook de rijstnoedels (volgens de aangegeven tijd op de verpakking) in de laksa.
Kook de mosselen in het laksamengsel (5 minuten voordat de noedels gaar zijn) totdat de mosselen geopend zijn.
Stoom de paksoi ondertussen boven de kokende laksa in een stoommandje
Voeg dan limoensap en vissaus toe aan de laksa. Probeer alles even goed door te roeren.
Verdeel de laksa over 4 kommen en garneer met de taugé, gestoomde paksoi rode peper en verse koriander.