Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verwarm de boter in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes kippendijen gaar.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een minuut of 4 mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Snijd vervolgens de champignons in grove stukken en voeg toe aan de pan. Voeg verse of gedroogde tijm toe naar smaak toe. Ik gebruik meestal ongeveer 1 el. Bak dit een paar minuten mee totdat de champignons iets geslonken zijn.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak een minuut of 2 mee. Voeg vervolgens langzaam het flesje donker bier toe onder goed roeren. Voeg nu ook geleidelijk de kippenbouillon toe totdat de saus een mooie dikte heeft. Als de saus te dun is, kun je deze altijd nog in laten koken.
Laat de ragout op laag vuur pruttelen totdat de kip mooi zacht is en de ragout de gewenste dikte heeft. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en roer deze er op het einde doorheen. Serveer de ragout met pasteitjes of pasta en een frisse salade. Garneer de ragout met zwarte peper en verse peterselie. Smakelijk!