Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de uien en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de puntpaprika's schoon en snijd deze in blokjes. Rul het gehakt in een grote wokpan. Roer de cajunkruiden door het gehakt. Proef of er voldoende smaak aan zit en voeg eventueel extra cajunkruiden toe (naar smaak). Bak de uien en knoflook even met het gehakt mee totdat deze glazig zijn. Bak vervolgens de paprika even mee. Het is lekker als deze nog knapperig is. Roer er vervolgens de jalapeñopepers doorheen.
Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal. Schep hier het gehaktmengsel overheen. Verdeel er ook de geraspte oude kaas overheen. Zet de nacho's in de oven totdat de kaas is gesmolten. Eventueel kun je ook even de grill aanzetten, voor een extra knapperig laagje. Verdeel de crème fraîche over de nacho's of serveer dit er los bij.
Serveer als hapje bij de borrel of als onderdeel van een tapasmaaltijd. Je kunt het ook als hoofdgerecht eten, serveer er dan een frisse salade bij.