Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Dep de garnalen droog en meng met de knoflook, gedroogde pepers, zout, peper en een flinke hoeveelheid olijfolie. Laat marineren totdat je ze gaat bakken.
Verhit een droge wokpan op het vuur. En voeg de gemarineerde gamba's toe. Bak dit een paar minuten totdat de garnalen roze worden en opkrullen. Bestrooi met wat zout, peper en verse peterselie. En knijp eventueel een citroentje er overheen. Serveer met versgebakken knapperig brood.
Notities
Tip! Lekker als voorgerecht of onderdeel van een tapasmaaltijd. Gebruik je ongepelde garnalen, bewaar de koppen en schalen dan. Je trekt hier heel simpel een smaakvolle bouillon van. Bak de schalen en koppen in wat olijfolie op met wat peper en zout totdat ze roze zijn. Voeg dan water toe en laat het ten minste 30 minuten trekken. Heerlijk als basis voor bijv. een laksa, risotto of bouillabaisse.