Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje zonnebloemolie ik een diepe stoofpan en fruit hier de sjalot in.
Voeg daarna de knoflook (geperst) en rode peper (gesnipperd) toe. Maak de gember schoon en rasp deze. Bak dit ook nog een minuutje mee.
Voeg nu de kruiden (mosterdzaad, garam masala, komijn, kerrie en koriander) toe en bak deze een minuutje of twee mee, totdat ze heerlijk beginnen te geuren.
Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
Halveer de pompoen en schep de pitjes en de dradige binnenkant eruit. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees van de pompoen in hapklare stukjes. Geen zin om de pompoen te schillen? Je kunt de pompoen ook stoven mét schil, houd dan wel een iets langere stooftijd aan.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in even grote stukken als de pompoen.
Bak de pompoen en de zoete aardappel mee met de overige ingrediënten in de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk en het groentenbouillonblokje toe en laat de pompoen en aardappel in 20 minuten zacht stoven (zonder deksel).
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een droge koekenpan totdat beide kanten mooi bruin zijn.
Snijd de halloumi vervolgens in kleinere stukjes. Roer de halloumi door de curry heen zodat deze weer opwarmt en serveer de curry met de rijst en eventueel met wat naanbrood. Bestrooi de curry op het einde met de cashewnoten en wat verse koriander.