Zet een groot bakblik (of bakplaat) klaar, bekleed met bakpapier. Hier ga je straks de honeycomb in uitstorten.
Gebruik een ruime pan, want de honeycomb kan flink uitzetten. Zet deze pan op een klein vuur en voeg de suiker, glucosestroop, honing en het water toe.
Verwarm op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Roer regelmatig met een zachte spatel.
Zorg dat er zich geen belletjes vormen. Als dat wel gebeurt, staat het vuur te hoog.
Zodra de suiker volledig is opgelost, kun je het vuur hoger zetten totdat het mengsel begint te bubbelen. Laat dit minstens 5 minuten bubbelen zónder te roeren!
Wil je een wat bittere smaak aan de honeycomb, dan kun je het mengsel nog een minuutje langer laten koken.
Pak nu een houten lepel. Haal de pan van het vuur en roer de bakingsoda met de houten lepel door de suikerstroop.
Het mengsel wordt nu ondoorzichtig en zet enorm uit.
Stort het honey comb mengsel, zodra het goed gemengd is, uit op de bakplaat en laat ongeveer 1 uur afkoelen.
Pak een mes en hak de honeycomb in stukken. Hakken werkt beter dan snijden. Bij snijden kan het nogal kruimelen en dat is zonde.
Smelt de melkchocolade tot deze volledig vloeibaar is. Meng de honeycomb hier doorheen en schep bolletjes op een vel bakpapier. Laat in of buiten de koelkast uitharden.