Kook de pandan rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar in een pan met ruim gezouten water.
Dep ondertussen de biefstuk droog en snijd deze in reepjes. Kruid flink met peper en zout. Snijd de lente ui in brede ringen en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Teriyakisaus
Maak de gember en de knoflook schoon en snijd of rasp beiden heel fijn. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje en bak hier de knoflook en gember in. Bak dit ongeveer 1 minuut.
Voeg vervolgens de sojasaus, sesamolie, mirin, bruine basterdsuiker, honing en het citroensap toe. Breng het op laag vuur aan de kook.
Meng in een kommetje de maizena met het water en roer goed door. Voeg dit toe aan de saus in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Wil je de saus liever dunner hebben, voeg dan nog wat water toe. Je wil een mooie glanzende saus hebben die wat dikker is en langzaam van je lepel afdruppelt.
Beef teriyaki
Verhit een klein scheutje olie in een grote wokpan en wok hier de sugarsnaps voor ongeveer 3 minuutjes in.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak deze ongeveer 2 minuten mee.
Voeg nu de biefstukreepjes toe en bak deze totdat ze nét niet meer rood zijn. Roer de saus er goed doorheen.
Serveer met de rijst en garneer met de lente uitjes en wat sesamzaadjes.