Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd grof. Doe dit in de mengkom van een keukenmachine
Maak de rode peper en de gember schoon en snijd dit ook grof. Doe bij de sjalot en de knoflook.
Maak het citroengras schoon en snijd het witte stuk in dunne ringetjes.
Meng vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta met een flinke scheut zonnebloemolie fijn in een keukenmachine. En breng op smaak met peper en zout. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Massaman curry
Snijd het vlees in blokjes en kruid het ruim met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een diepe stoofpan.
Bak het in porties rondom bruin op middelhoog vuur. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij totdat je het weer nodig hebt.
Snijd de sjalotten grof in stukken. Bak de sjalotten een paar minuten in het bakvet van het vlees.
Maak de knoflook schoon en pers deze boven de pan en bak dit 1 minuutje mee. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit ook een paar minuten mee totdat de keuken lekker begint te ruiken.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de kokosmelk. limoenblaadjes, limoensap, vissaus en palmsuiker toe.
Doe het deksel op de pan en laat het tenminste 2 uur stoven. Hoe langer je het stooft, hoe malser en lekkerder het vlees wordt.
Boen de aardappels schoon en snijd deze in hapklare stukken. Dit kan gewoon met schil, maar mag ook zonder als je dat lekkerder vindt.
Voeg een half uur voor het einde van de stooftijd de aardappels toe. Bestrooi de curry met wat pinda's en verse koriander voordat je het serveert.