Zwarte spaghetti met inktvis (spaghetti al nero di seppia)
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italië
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
300gramzwarte spaghetti
6teentjesknoflook
4elgoede olijfolie
1elgedroogde peterselie
1snufchiliflakes
zout en peper
400grambaby inktvis
scheutjedroge witte wijn
klontjeroomboter
1citroens
geraspte parmezaanse kaas
Instructies
Kook de zwarte spaghetti 10 minuten gaar in ruim gezouten water (of anders als de verpakking dat aangeeft).
Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak hier de knoflookplakjes zachtjes in aan. Voeg na 2 minuutjes de peterselie, chiliflakes, peper en zout toe. Roer goed en laat de olie de smaken opnemen.
Voeg de inktvis dus toe aan de hete olie en bak een paar minuutjes mee totdat de inktvis nét gaar is. De inktvisjes zijn dan mooi roze/paarse gekleurd en ondoorzichtig.
Blus af met een scheut witte wijn. Roer er nu de gare spaghetti doorheen met een flinke klont roomboter. Roer goed door elkaar en knijp er de citroen boven uit. Bestrooi met geraspte parmezaanse kaas en serveer met een salade.