Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg elke halve paprika op een stuk aluminiumfolie. Rul het gehakt met wat peper en zout in een grote wokpan. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon, snipper deze en voeg daarna toe aan het gehakt. Snijd daarna een dikke plak serranoham in blokjes. Voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Voeg nu alle kruiden toe en roer goed. Voeg vervolgens de inhoud van de blikjes mais toe. Roer alles nog eens goed door. Voeg nu de jalapeñopepers toe (naar smaak). Ik houd van pittig dus ik schep er flink wat in.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en pak deze in met het aluminiumfolie. Bak deze 20 tot 30 minuten in de oven. Maak nu ondertussen de saus door de crème fraîche te mengen met het uienpoeder en het knoflookpoeder. Roer goed en voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de paprika's uit de oven maak het aluminiumfolie los en strooi er geraspte kaas overheen, lekker veel. Leg het terug in de oven zodat de kaas kan gratineren. Stel de oven in op de grillstand en grill totdat de kaas lichtbruin is. Serveer de paprika's met de saus en eventueel wat rijst of een salade.