Kook de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Schil de komkommer en snijd in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Maak de winterpeen schoon en snijd deze hetzelfde als de komkommer. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en de courgette in reepjes en bak ze in een beetje sesamolie totdat ze net gaar zijn. Roer er dan een eetlepel donkere sojasaus en de sesamzaadjes doorheen. Dek af totdat je het nodig hebt.
Kruid de biefstuk aan alle kanten met zout en peper en verwarm een klontje boter in een koekenpan of grillpan. Bak het vlees aan één kant totdat de garing aan de buitenkant tot ongeveer de helft is opgetrokken.
Draai ze om en bak ze nog 1 tot 2 minuten op de andere kant. Gebruik je entrecote? Bak deze dan ook eventjes op de vetlaag. Haal uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bibimbap saus
Maak ondertussen de saus door het teentje knoflook te persen en alle ingrediënten voor de bibimbap saus door elkaar te roeren. De saus moet een mooie balans hebben tussen pittig, zoet, zout en zuur.
Proef en kijk of je de balans goed vindt. Voeg voor zoet wat meer suiker toe, voor zout wat meer sojasaus, voor pittig wat meer gochujang en voor zuur wat meer azijn.
Bibimbap samenstellen
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel alle groenten hier ook over. Snijd de biefstuk in reepjes en verdeel dit ook over de kommen.
Maak ik elke kom een kuiltje in het midden en leg hier een eidooier in. Schep wat saus over het vlees en serveer de bibimbap zo.
Voordat je de bibimbap gaat eten, is het de bedoeling dat je alles goed door elkaar roert. Zo maakt de eidooier het geheel lekker smeuïg en geeft de saus een lekkere pit aan het hele gerecht.