Maak de boontjes schoon en snijd ze in hapklare stukken. Blancheer de boontjes 3 minuten in licht gezouten water. Spoel ze af met koud water en zet ze opzij.
Snijd de abrikozen in stukjes en wel ze in heet water en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul het gehakt in een grote wokpan samen met de kerrie, koriander, kurkuma, mosterdzaad, citroensap, zout en peper. Blijf goed roeren totdat het gehakt gaar is.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de boontjes en abrikozen toe en verkruimel het bouillonblokje door het gehakt. Roer het nog goed door elkaar.
Klop in een aparte kom de eieren met de crème fraîche door elkaar. Doe het gehaktmengsel in een grote ovenschaal en verdeel hier het ei-crème fraîche mengsel overheen.
Bestrooi met de amandelstukjes en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven. Eventueel kun je de grill nog even aanzetten, zodat de amandelen mooi bruin worden.
Kook terwijl de bobotie in de oven staat, de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.