Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen. Verwijder het zwarte darmkanaal door de bovenkant van de garnaal in te snijden. Hier zie je een donkere 'draad', trek deze er uit.
Dep de garnalen droog, dek ze af en bewaar ze in de koelkast totdat je ze nodig hebt.
Verhit de boter in een diepe soeppan en bak daarin de garnalenkoppen- en schalen totdat ze roze kleuren. Breng op smaak met peper en zout
Voeg nu het paprikapoeder en de komijn toe. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
Maak de ui schoon en snipper deze, voeg toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe en bak maximaal 1 minuut mee.
Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree toe en bak dit ook een paar minuutjes mee.
Voeg dan de bloem toe en bak dit nog zo'n 3 minuten mee.
Blus af met de witte wijn en roer alles goed door. Voeg dan ook de bouillon en laurierblaadjes toe.
Laat dit minimaal 1 uur op laag vuur trekken (niet koken!). Dit kan eventueel langer voor een meer intense smaak.
Giet de bouillon door een zeef en bewaar alleen de bouillon. Voeg hier de kookroom aan toe en roer goed door.
Verhit een klontje boter in een apart pannetje en bak hier de garnalen in totdat ze net roze kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en verdeel hier de garnalen over.
Notities
Kun je geen garnalenbouillon vinden? Dan kun je ook visbouillon gebruiken.