Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Fruit hier de ui in.
Maak vervolgens de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook uit en rasp de gember. Voeg beiden toe aan de ui in de pan en bak 1 minuutje mee.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomatenpuree, 5 kruidenpoeder, witte peper en Surinaamse masala toe en verkruimel de maggiblokjes erdoor. Roer even goed door en laat op laag vuur staan.
Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Voeg dit toe aan het mengsel in de pan en zet het vuur weer wat hoger. Voeg een half kopje water toe en leg de hele Surinaamse peper in de pan. Roer even goed door. Laat de kouseband in ongeveer 5 minuutjes gaar sudderen.
Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd deze in stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak 1 tot 2 minuten mee. Zet dan het vuur laag en voeg de spaghetti, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door elkaar.
Doe het deksel op de pan en bak ondertussen 4 spiegeleitjes voor erbij, bestrooi met wat zout en peper. Bestrooi de bami met wat verse bladselderij en serveer met de gebakken eitjes.