Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden in een grote (wok)pan. Dit kan ook in een frituurpan.
Tomatensalsa
Maak de sjalot schoon en snijd deze fijn. Doe in een kommetje. Snijd de tomaatjes in plakjes en doe bij de sjalot.
Maak de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe dit ook bij de tomaatjes.
Giet de mais af en voeg dit ook toe aan de salsa. Knip de koriander in stukjes en roer dit ook door de salsa. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Krokante maiskip
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met de cajunkruiden, zout en peper. Roer goed door elkaar.
Zet 3 diepe borden klaar. Vul het eerste bord met bloem en het tweede bord met eiwit.
Maal de gevriesdroogde mais grof en doe 50/50 de mais en de panko in het derde bord. Meng dit goed.
Haal nu eerst de kip door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het mais/panko mengsel.
Frituur de kipstukjes in de hete olie totdat ze mooi goudbruin zijn. Let op dat ze niet te donker worden.
Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet.
Sriracha crème fraîche
Roer de sriracha met de crème fraîche tot een mooi pittig fris sausje.
Taco's samenstellen
Bak de tortilla's even in een warme koekenpan (of maak ze helemaal zelf). Smeer wat crème fraîche in het midden. Verdeel hier de salsa over, gevolgd door de kipstukjes en bestrooi eventueel met wat krokante mais. Vouw dubbel en geniet!