Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de kippenbouillon.
Geroosterde pastinaak
Maak de pastinaken schoon en snijd in kleine blokjes. Meng dit met de olie, peper, zout en ras el hanout. Bak in de airfryer mooi bruin en krokant, of bak ze in de oven.
Salade
Wel de rozijntjes in heet water totdat ze mooi zacht en sappig zijn (zo'n 10 minuutjes).
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de blanke amandelen in totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de halloumi in stukjes en bak in een droge koekenpan mooi bruin en krokant.
Pluk het vlees van de gerookte makreel en gooi alle graatjes en vinnetjes weg. Let op, doe dit voorzichtig, je wil geen graatjes!
Maak de appel schoon en snijd in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
Salade afmaken
Roer een klontje boter door de couscous, samen met de ras el hanout krijgen en de chiliflakes. Meng dit door de rest van de salade en verdeel over 4 borden.
Verdeel hier de geroosterde pastinaak overheen. Zo blijft ie nog lekker knapperig!