Halveer de romatomaten en doe deze in een ovenschaal. Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes. Leg deze ook in de ovenschaal.
Maak de knoflook schoon en leg de teentjes knoflook ook in de ovenschaal. Doe er vervolgens nog de cherrytomaatjes bij.
Besprenkel met wat olijfolie en strooi er flink wat zout en peper overheen.
Rooster de groenten zo'n 20 minuutjes in de oven of totdat de ui net donkere randjes begint te krijgen.
Gnocchi en pijnboompitjes
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Ze zijn in principe goed als ze boven komen drijven.
Verhit een klontje boter in een ruime pan en bak hier de gnocchi mooi krokant en bruin in.
Rooster ook alvast de pijnboompitjes in een droge koekenpan
Tomatensoep
Doe de groenten over in een soeppan en voeg zoveel kokend water toe totdat alles net onder staat (ongeveer een halve liter).
Doe er wat blaadjes verse oregano en basilicum bij.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.
Verdeel de soep over 4 kommen. Leg hier de gebakken gnocchi, pijnboompitjes en wat verse oregano/basilicum op. Rasp er wat verse parmezaanse kaas overheen.