Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van 2 springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in.
Worteltaart
Mix de roomboter mooi luchtig met de basterdsuiker en kristalsuiker met de (stand)mixer.
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen in de luchtige massa.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en zout toe en mix nog even door totdat je een mooi egaal beslag hebt.
Spatel hier vervolgens de wortel, stukjes walnoten en de rasp van 2 sinaasappels doorheen. Spatel totdat alles net gemengd is.
Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak in zo'n 45 minuten gaar. Test eventueel met een satéprikker, deze moet er weer schoon uitkomen. Blijft er beslag aan de satéprikker hangen, dan is je taart nog niet gaar. Bak ze dan nog zo'n 5 minuutjes langer en test opnieuw.
Laat de cakes zo'n 30 - 60 minuten afkoelen in de bakvorm, haal ze daarna uit de springvorm en laat ze op een afkoelrooster volledig afkoelen.
Frosting
Ondertussen kun je de frosting alvast maken. Mix de mascarpone, monchou, poedersuiker en boter tot een mooie luchtige frosting. Mix net zo lang tot je een mooi luchtig geheel hebt. Bewaar buiten de koelkast (anders stolt je boter weer, en kun je de frosting moeilijker uitsmeren.
Worteltaart opbouwen
Leg de meest platte cake op een taartplateau en bestrijk de bovenkant met iets minder dan een derde van de frosting. Verdeel deze gelijkmatig over de cake.
Leg hier de andere cake bovenop. Bestrijk nu de volledige bovenkant en de zijkanten met de frosting. Probeer het met een paletmes zo glad mogelijk te krijgen.
Hak de rest van de walnoten fijn en strooi het overgrote deel over de bovenkant van de taart (in een rondje) en strooi de rest aan de onderste rand van de zijkanten (zodat je een mooi dun randje onderaan krijgt).
Versier de bovenkant van de worteltaart eventueel nog met wat leuke eetbare versieringen. Bijvoorbeeld met paaseitjes als je deze worteltaart voor Pasen maakt!
Notities
Bewaartip! Bewaar de worteltaart in een taartdoos in de koelkast.