Week de blaadjes gelatine in koud water (zie verpakking). Zet 4 ronde (platte) kommetjes klaar die ongeveer zo groot zijn als de tomaten.
Verwarm ondertussen 100 ml water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door het warme water.
Roer hier de groene pesto doorheen.
Bekleed de binnenkant van de kommetjes met plasticfolie. Verdeel hier evenredig de pesto gelei overheen. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Burrata mousse
Snijd de burrata in stukjes en mix dit samen met de slagroom tot een stijve mousse. Breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.
Doe de mousse over in een spuitzak en leg in de koelkast.
Caprese torentje
Snijd de tomaten in 8 mooie dikke even grote plakken. Zet 4 bordjes klaar.
Leg op elk bordje 1 plak tomaat. Leg hier de plakken pesto gelei op. Leg hier nog een plak tomaat op. Dek af met de burrata mousse en garneer met wat verse basilicum en zout en peper