Kook de eieren in 7 minuten net niet hard. Spoel ze goed af onder koud water.
Maak de gamba's schoon: trek de kop er af en pel de gamba's. Verwijder ook het zwarte darmkanaal door een snee in de rug van de gamba te maken. Je kunt nu zo het zwarte darmkanaal er uit trekken. Gooi de koppen en schalen NIET weg. Bewaar de gamba's voor later.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan. Bak hier de koppen en schalen in totdat ze roze kleuren en breng op smaak met peper en zout.
Voeg hier een beetje water aan toe totdat de koppen nét niet onder staan. Laat zo'n 20 minuutjes pruttelen.
Laksa pasta
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken.
Maak de peper schoon (verwijder evt. de zaadlijsten), snijd deze ook grof.
Schil de gember, snijd deze ook in stukjes.
Maak de stengels citroengras schoon (verwijder de buitenkant) en snijd de onderkant eraf. Snijd het witte deel in dunne ringetjes.
Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de laksa pasta in de keukenmachine en maal fijn tot een mooie smeuïge pasta.
Dry laksa noodles
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de kip in gaar.
Voeg vervolgens de laksa pasta toe en bak deze eventjes mee. Voeg dan ook de gamba's toe en bak mee totdat ze net roze zijn.
Snijd de babymais doormidden en voeg dit samen met de taugé, vissaus en het limoensap toe.
Zeef de gamba's uit je zelfgetrokken gamba bouillon en voeg de gamba bouillon samen met de noedels toe aan de wokpan. Roer alles goed door.
Pel de eieren en snijd in halven. Verdeel de noedels over 4 kommen en garneer met de koriander, pinda's en leg 2 halve eitjes op elk bord.