Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit hier de sjalotjes in aan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de sjalot in de pan en bak nog 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de port toe en blijf roeren totdat deze is opgenomen.
Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe totdat de rijst gaar is. Voeg telkens pas een nieuwe soeplepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze mooi bruin zijn. Zet opzij.
Verhit een flink laagje olie in een pan, en 'frituur' hier de salie blaadjes in totdat ze mooi krokant zijn, dit duurt maar ongeveer een halve minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg als laatste de parmezaan en boter toe aan de risotto, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de risotto met de pijnboompitjes en salieblaadjes.