Snijd de boter en de chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix ondertussen de silken tofu met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïg beslag.
Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Spatel er ook nog wat extra zeezout doorheen (naar smaak).
Doe een stuk bakpapier in een rechthoekig bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen. Bak de brownie in 30 minuten gaar.
Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!