3elkokosmelkvan een blikje (rest heb je ook nodig)
zout en peper
Pompoensoep
scheutjezonnebloemolie
1pompoen
1litergroentebouillon
1blikbabymais
200gramshiitake
200grampeultjes
2zakjesyumyum woknoedelsà 62 gram per zakje
bosjeverse koriander
Instructies
Currypasta maken
Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in grove stukken. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd deze ook grof.
Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine en meng tot een smeuïge currypasta. Breng op smaak met peper en zout.
Pompoensoep
Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak hier de currypasta zo'n 2 minuutjes in aan. Voeg de pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg de groentebouillon en de rest van de kokosmelk toe. Laat dit zo'n 15 minuutjes pruttelen of totdat de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
Snijd de babymais en de shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Maak de peultjes schoon (en snijd eventueel in hapklare stukjes) en voeg ook toe aan de soep. Kook mee totdat de peultjes gaar zijn.
Bereid de woknoedels zoals aangegeven op de verpakking en verdeel over 4 soepkommen. Schep hier de soep op en garneer met verse koriander.