Hak de konijnenbouten met een groot hakmes in stukken die ongeveer net zo groot zijn als de kipkluifjes. Kruid het konijn en de kip rondom goed met peper en zout.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote paellapan (of grote platte koekenpan) en bak hier het vlees in aan totdat het rondom mooi bruin is. Schep het uit de pan en zet opzij.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak de sjalot in achtergebleven bakvet glazig. Snijd de snijbonen in hapklare stukken en bak deze een paar minuten mee met de sjalotten.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg dit samen met het paprikapoeder toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook 1 minuutje mee.
Snijd de tomaat in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan, bak even mee totdat de tomaat net uit elkaar begint te vallen.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Strooi er nu ook de tuinbonen overheen. Los de saffraan op in de hete bouillon (van tabletten) en voeg de bouillon ook toe.
Wacht tot de bouillon kookt en roer er dan de paella rijst doorheen. Let op, hierna ga je niet meer roeren! Laat zo'n 8 tot 10 minuten pruttelen op middelhoog tot hoog vuur (zonder deksel) totdat de bouillon wat is opgenomen.
Leg er dan de takjes rozemarijn op en zet het vuur lager (middelhoog). Laat de paella nog zo'n 10 minuten pruttelen totdat de bouillon volledig is opgenomen en de rijst gaar is.
Dek de paella af met aluminiumfolie (of een deksel) en laat nog zo'n 5 minuutjes (van het gas af) staan om er voor te zorgen dat de rijst volledig gaar is. Serveer eventueel met wat partjes citroen.