1elgheeof plantaardige boter (voor de vegan variant)
1elkerrie
1elgaram masala
1elkomijn
1elgemalen koriander
1tlkardemom
1tlkaneel
0,5tlchili poeder
0,5tlkurkuma
mespuntkruidnagelpoeder
1blikkokosmelkà 400 ml
1elbruine suiker
1groentebouillonblokje
zout en peper
1bloemkool
Garnering
50gramblanke amandelen
scheutjeolijfolie
bosjeverse koriander
Instructies
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Week de (100 gram) blanke amandelen in heet water. Maak de rode uien schoon en snijd in ringen.
Verhit de ghee in een stoof- of wokpan en bak hier de uienringen in totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens alle kruiden toe en bak deze eventjes mee. Zet het vuur uit.
Giet de amandelen af en voeg deze zonder het vocht toe aan de uien in de pan. Giet er nu ook de kokosmelk bij. Pureer dit in de keukenmachine of met de blender tot een mooie gladde saus.
Giet de saus terug in de pan en vul eventueel aan met wat water, als de saus te dik is. Voeg dan de bruine suiker toe en verkruimel er het bouillonblokje boven. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg toe aan de currysaus in de pan. Doe het deksel op de pan en stoof zo'n 15 tot 20 minuten of totdat de bloemkool net zacht is.
Garnering
Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak hier de blanke amandelen in totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de bloemkool korma met de rijst en bestrooi met de amandelen en wat verse koriander.