Rul het kipgehakt in een grote wokpan en breng goed op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper beiden. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak een paar minuutjes mee.
Maak dan de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuutjes mee.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg een flinke scheut witte wijn en een klein scheutje balsamico azijn toe.
Voeg nu ook de gedroogde basilicum toe en verkruimel een kippenbouillonblokje boven de pan. Laat de saus pruttelen totdat de cherrytomaatjes uit elkaar vallen, kook de saus dan in tot een mooi dikke stevige gehaktsaus.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een grote/diepe ovenschaal klaar. Nu ga je de lasagne 'bouwen'. Begin met een laagje saus, verdeel hier wat pesto over en bestrooi met een laagje mozzarella. Eindig met de gedroogde lasagnevellen.
Ga zo door totdat alle saus op is en eindig met een flinke laag mozzarella (dus eindig niet met de lasagnevellen). Zorg ervoor dat je laatste laag mozzarella lekker dik is en de hele lasagne bedekt.
Bak de lasagne in 30 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.