Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Maak de gember schoon en rasp deze. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade en marineer hier de biefstukjes in. Laat zo lang mogelijk marineren, maar minstens 30 minuten.
Groenten
Snijd de champignons in kwarten en de paksoi in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en bak hier de champignons in totdat ze beetgaar zijn. Voeg dan voor zo'n minuut of 2 de paksoi en de taugé toe en bak dit ook mee.
Laat uitlekken in een vergiet met wat keukenpapier er onder zodat de groenten niet te nat zijn.
Gebruik je verse sojaboontjes uit de koeling, dan kun je deze gewoon met de gebakken groenten mengen. Gebruik je sojaboontjes uit de diepvries, blancheer ze dan een minuut of 2.
Verdeel wat verse spinazie over 4 borden en verdeel hier de rest van de groenten overheen.
Teriyaki saus
Haal de biefstukjes uit de marinade en schraap er de marinade vanaf. Doe de marinade in een steelpannetje. Breng dit zachtjes aan de kook. Roer 50 ml water met 3tl maizena tot een wit papje en voeg dit toe aan de teriyaki saus. Roer goed door totdat je een mooie glanzende saus hebt, houd warm op laag vuur.
Nu ga je de biefstukjes bakken! Verhit wat boter of olie in een platte koekenpan en bak de biefstuk aan één kant op middelhoog vuur. Als de bruining tot ongeveer halverwege is opgetrokken (dit zie je aan de zijkant), dan draai je de biefstukjes om. Bak nog ongeveer 2 minuten op die zijde (totdat je net geen rood meer aan de buitenkant ziet).
Haal de biefstukjes uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 tot 10 minuutjes rusten. Snijd ze dan in reepjes en verdeel over de 4 borden. Schep hier de teriyaki saus overheen en bestrooi met wat sesamzaadjes.