Kook de spaghetti (of andere pasta) al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Zet ze opzij.
Smelt een flinke klont boter in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Bak ze zachtjes een paar minuten in de boter.
Maak de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit) en voeg toe aan de sjalotten in de pan. Bak ook een minuutje mee.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken: (kastanje)champignons in kwarten en andere paddenstoelen in ongeveer gelijke stukken als de kwarten champignons. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur totdat ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de paddenstoelen af met een scheut witte wijn en wacht totdat dit weer (zo goed als) verdampt is. Voeg dan de afgegoten pasta bij de champignons en roer goed door.
Voeg de cottage cheese en de geraspte parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door. Breng op smaak met wat verse peterselie en chili flakes. Bestrooi eventueel met nog wat extra parmezaanse kaas.