Haal de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit en gooi deze weg. Snijd de courgette in stukjes en doe deze in een grove mengkom van de blender of keukenmachine.
Maak de knoflook schoon, snijd deze in stukjes en doe bij de courgette. Voeg hier ook de blaadjes basilicum, de amandelen, het citroensap en de parmezaanse kaas aan toe.
Pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout en voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie grove, maar smeuïge pesto krijgt.
Gnocchi
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier het uitje in aan. Maak ook de knoflook schoon en pers deze bij de ui. Bak ook een minuutje mee.
Voeg de gnocchi toe en bak deze een paar minuten mee totdat ze lichtbruin zijn. Voeg dan de pesto toe en roer goed door.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg dit samen met de rucola toe aan de gnocchi. Roer alles goed door elkaar.
Bestrooi met de extra parmezaanse kaas. Hak de amandelen grof en strooi deze er ook overheen. Maak eventueel af met nog een mespunt chili flakes.