Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de lichtbruine basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Spatel er nu de wortel doorheen.
Hak de walnoten en de witte chocolade grof en roer dit ook door het beslag. Rasp de sinaasappel en voeg ook het sinaasappelrasp toe aan het beslag. Roer alles goed door.
Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.
Topping
Mix voor de topping de mascarpone, monchou en poedersuiker met de mixer tot een mooi luchtig mengsel. Doe het over in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer de cupcakes eventueel nog met wat extra walnoten en wortel.