Maak de sjalotten, peper (verwijder de zaadlijsten als je een minder pittige curry wil) en de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd deze ook in stukken.
Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de currypasta in de blender en breng op smaak met peper en zout. Maal fijn en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een smeuïge maar wat dikkere pasta hebt. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Gele kipcurry
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok- of stoofpan en bak de kipstukjes rondom bruin.
Snijd de sperzieboontjes en de courgette in hapklare stukken en voeg dit toe aan de kip in de pan. Bak eventjes mee. Voeg dan de currypasta toe en bak deze ook een paar minuutjes mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en het sap van 1 limoen toe. Laat (zonder deksel) pruttelen totdat de boontjes en de courgette zacht zijn.
Voeg de erwtjes toe en verwarm ze even een minuutje of 2 mee. Bestrooi de curry met wat cashewnoten en verse koriander en serveer met witte rijst of versgebakken naan.