Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Spoel de pasta met koud water af na het koken, zodat deze niet door gaart.
Croutons
Snijd de helft van het stokbrood in kleine blokjes voor de croutons. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hier de stukjes stokbrood in.
Breng op smaak met wat peper en zout. Maak een teentje knoflook schoon en roer dit door de croutons in de pan. Bak totdat de croutons mooi donkerbruin en geroosterd zijn.
Bruschetta salade
Zet een grote pan kokend water klaar én een grote kom met ijskoud water. Kerf de tomaten kruislings aan de boven- en onderkant in met een scherp mes.
Leg ze zo'n 30 seconden tot een minuut in het kokend water en leg ze daarna in het ijskoud water.
Je ziet als het goed is nu de velletjes wat opkrullen waar je de tomaten hebt ingesneden.
Trek nu het velletje van alle tomaten (gooi dit weg).
Verwijder daarna alle pitjes (gooi dit ook weg) uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng dit met een flinke scheut olijfolie
Maak de sjalot en 2 teentjes knoflook schoon en snipper dit zo fijn als je kunt. Roer dit door de tomatenblokjes heen.
Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en roer dit samen met de rucola door de tomaten.
Roer de pasta er doorheen, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de croutons.