Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt.
Meng in een aparte kom de bloem, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg.
Snijd de Twixen (houd 4 repen achter voor de garnering) en macademia nootjes in stukjes en roer dit met de houten lepel door het beslag.
Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Bak de koekjes vervolgens in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Snijd de achtergehouden Twix repen in drieën en druk in elke koek (in het midden) 1 stukje Twix. Laat de koeken afkoelen op een afkoelrek.