rode kleurgelals je goede hebt, is een eetlepel vaak genoeg
100gramwitte chocolade
Monchou topping
100grammonchou
50gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
100grampoedersuiker
1tlvanille aroma
Instructies
Red velvet brownies
Snijd de boter en de melkchocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
Doe hier de gesmolten chocolade en de kleurstof bij en mix alles door elkaar totdat het één glad donkerrood geheel is.
Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag. Hak de witte chocolade fijn en spatel dit ook voorzichtig door het beslag.
Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen. Bak de brownie in een half uurtje gaar.
Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog een paar uur (afgedekt) in de koelkast.
Monchou topping
Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, poedersuiker en het vanille aroma tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
Strijk het monchou mengsel over de bovenkant van de brownie totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Bewaar de brownie in de koelkast.