Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het goed door (met de hand of de standmixer).
Het deeg moet soepel zijn, maar niet plakkerig. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water toe.
Kneed het op een bebloemd blad (of in de standmixer met deeghaag) ongeveer 5 minuten door. Pak het daarna in plasticfolie in en laat het een half uurtje rusten.
Pulled chicken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de kippendijen voor 15 minuutjes in de kippenbouillon. Schep ze vervolgens uit de bouillon (bewaar de bouillon!) en laat afkoelen. Trek ze vervolgens uit elkaar met twee vorken.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hier de sjalotten in aan.
Maak ook de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak eventjes mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de pulled chicken toe (behalve de cheddar) en breng op smaak met peper en zout.
Roer er vervolgens zo'n 2 soeplepels van de bouillon dooheen totdat je een mooie smeuïge saus hebt. Roer hier de pulled chicken doorheen.
Doe dit over in een ovenschaal of gietijzeren pan (ovenbestendig) en rasp er de cheddar overheen. Bak nog zo'n 10 minuutjes in de oven of totdat de cheddar gesmolten is.
Bloemtortilla's bakken
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit op een bebloemd blad.
Ik rolde ze lekker dun uit, maar voor iets dikkere tortilla's kun je ze ook wat dikker laten.
Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de tortilla hierin als deze op temperatuur is.
Bak aan één zijde totdat de tortilla bobbels vertoont, draai 'm dan op en bak de tortilla nog even op de andere kant. Doe dit voor alle 8 tortilla's en houd ze warm onder een theedoek.
Serveer de tortilla's met de pulled chicken, verse groenten en crème fraîche.