Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid ruim rondom met peper en zout. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een stevige stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin (eventueel in porties).
Boemboe
Maak de sjalotten en knoflook schoon en snijd grof. Schil de gember en laos en snijd dit ook in stukjes. Maak de rode peper schoon en snijd ook in stukken. Snijd het witte stuk van 3 stengels citroengras in heel dunne ringetjes. Doe dit allemaal samen met de overige ingrediënten in een ruime mengkom van je keukenmachine/blender en voeg wat zonnebloemolie om tot alles tot een smeuïge boemboe te malen. Breng op smaak met zout en peper.
Rendang
Doe de boemboe bij het vlees in de pan en bak zo'n 5 minuutjes mee. Voeg vervolgens het kruidnagelpoeder en de geraspte kokos toe en bak ook even mee. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de rendang toe behalve de stengel citroengras, en breng op smaak met zout.
Plet de stengel citroengras met een stevig mes en snijd eventueel in de lengte in (vanaf de odnerkant). Doe dit bij de rendang in de pan, roer alles goed door elkaar en stoof zo'n 3 uur met dekse (roer regelmatig)l en het laatste half uur zonder deksel tot een mooie dikke en bijna droge rendang.