Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker en het vanille aroma doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, kaneel het bakpoeder en de maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen.
Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel en schep een beetje in elke muffinvorm. Schep daar een dun laagje beslag op en dek weer af met een laagje kaneelsuiker. Doe dit totdat alle suiker en al het beslag op is. Hoe meer laagjes hoe beter! Eindig met een laagje kaneelsuiker.
Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.