Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rooster hier de blanke amandelen in totdat ze rondom mooi lichtbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekker op keukenpapier.
Kefta
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden heel erg fijn. Hak de verse munt ook heel erg fijn. Hak de amandelen ook fijn en houd ongeveer een vijfde apart. Meng de rest met alle ingrediënten voor de kefta en kneed goed door elkaar. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Tajine
Verhit een klontje boter in de tajine en bak hier de gehaktballetjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn. Giet het kippenfond erbij, de kruiden en het citroensap en roer alles voorzichtig maar goed door elkaar. Doe het deksel op de tajine en laat dit een half uurtje pruttelen totdat de kefta mooi gaar is.
Breek de eieren over de tajine (goed verdeeld) en doe het deksel er nog op. Laat op een laag pitje opstaan totdat het eiwit nét gestold is. Het is het lekkerst als de dooier nog zacht is. Bestrooi de tajine met wat verse munt, peterselie en de gebakken amandelen die je apart had gehouden. Lekker met Turks brood of (parel)couscous.