1reepTony's Chocolonely (wit) Framboos of Blauwe bes
1potjeroze of blauwe sprinkles
200gramwitte chocolade
roze of blauwe muisjes
Instructies
Snijd de roomboter in blokjes en doe hier de basterdsuiker, vanillesuiker en de kristalsuiker bij. Mix alles goed door elkaar totdat je een luchtige romige massa hebt.
Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix tot een smeuïg geheel waarbij alle suiker en boter goed gemengd is.
Mix dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout door het deeg. Begin met de mixer en eindig met een stevige houten lepel.
Hak nu de Tony's chocolonely chocolade grof. Roer de chocolade en de sprinkles met de houten lepel door het deeg totdat het goed gemengd is.
Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 - 14 grote koeken maken.
Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen.
Smelt de witte chocolade au bain marie boven kokend water. Doe de muisjes in een kommetje. Dip de bovenkant van de koekjes in de witte chocolade en vervolgens in de muisjes. Laat weer afkoelen op een afkoelrek (en eventjes in de koelkast).