Verwarm de boter in een soeppannetje en bak hier de pastinaakstukjes en champignons in, breng op smaak met peper en zout.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg nu de bloem en oregano toe en bak nog een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is. Voeg vervolgens de bouillon toe.
Kook dit totdat de pastinaak gaar is (zo'n 15 minuutjes).
Basilicum olie
Maak ondertussen de basilicum olie door de verse basilicum fijn te malen met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Pastinaak- champignonsoep
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de noten daarna grof.
Pureer de soep met de staafmixer of blender. En voeg eventueel wat meer water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Ik houd zelf wel van een dikke soep, maar als je 'm wat dunner wil, kan dat dus ook.
Besprenkel de soep met de basilicumolie en wat strooi er wat gehakte hazelnoten overheen.