Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren met de suiker tot een bleek en luchtig mengsel dat in volume ongeveer is verdubbeld. Mix hier de honing en vanillesuiker doorheen. Meng de bloem cacao, het zout en het bakpoeder in een aparte kom, zeef dit boven het eimengsel en roer er met een stevige lepel een dit beslag van. Roer hier vervolgens ook de hazelnoten doorheen. Hak de chocolade fijn en meng dit ook door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol op een bebloemd werkblad 2 grote platte rollen van het deeg. Hier snijd je straks de plakjes cantuccini van, dus zorg dat je een mooie platte ovale vorm hebt. Bak de rollen in 20 - 25 minuten 'gaar' in de oven. De buitenkant moet wat harder en lichtbruin zijn.
Laat de rollen deeg ongeveer 10 minuutjes afkoelen en snijd er plakken van, dit lukt het beste met een broodmes. Leg de plakjes cantuccini vervolgens op de bakplaat, naast elkaar, en bak nog 8 minuutjes totdat ze mooi krokant zijn. Laat de cantuccini vervolgens afkoelen op een ovenrooster of afkoelrek. Je kunt de cantuccini bewaren in een luchtdichte doos.